Show menu
Kaffeefrüchte am Strauch, im Hintergrund scheint die Sonne durch das Laub
1000 g Packung Bulungi

Az a csodálatos hegyvidéki kávé!

Bulungi

A hagyományos olasz sötét pörkölés adja a Bulungi testes, intenzív, csokoládés jegyekkel kiegészülő ízét, .
Coffee factory

Jellemzők

Meggyőző espresso jelleg, elegáns csokoládés jegyekkel.

Erősség: 4 az 5-ből

Fritz Kaltenegger mit einer Gruppe von Kindern in Uganda

Bulungi - utazás Ugandába

Mindannyian tudni szeretnénk, hogy honnan származik a kávé.  Mi ezen felül meg akarunk győződni arról, hogy termékeink megfelelnek-e a magas minőségi követelményeknek, és az értékesítési lánc a fair kereskedelmi normákon alapul. Szívesen megosztjuk mindenkivel, hogy mi milyen módon biztosítjuk ezt. Azáltal, hogy a Bulungi hegyvidéki kávénkat közvetlenül Ugandából importáljuk, nem szükségesek közvetítők, nagykereskedők. A kávétermelők fair árat kapnak, mellyel minden költségüknek fedezni tudják és nyereségesek lehetnek. Ez lehetővé teszi szövetkezeteik számára, hogy több pénzt fektessenek olyan projektekbe, amelyek fenntarthatóan javítani tudják a helyi lakosság életkörülményeit. Az itt lakók,  különösen a gyerekek számára az egyik legfontosabb kérdés minden bizonnyal a tiszta ivóvíz. Ezt a törekvést  támogattunk közvetlenül azzal, hogy saját költségünkön esővíztartályokat telepítettünk a KWETERANA Szövetkezet általános iskoláiba. Ezek tárolják a személyi higiénia javításához szükséges vizet, és biztosítják a gyermekek ivóvízszükségletét.

Élvezze ami különleges és maradjon tiszta a lelkiismerete!

A Bulungi kávécserjék az Egyenlítő mentén nőnek 1400-1900 méteres magasságban. Ezért beszélünk hegyvidéki kávébabról, amelyek a Matoke banánfa árnyékos levelei alatt érnek. Az árnyék miatt a gyümölcs lassaban érik. A gondos, kézi szüretelés előnye, hogy mindig csak a teljesen érett, piros "kávécseresznyét" szedik le. Ez már szüretkor megalapozza a kávénk magas minőségét. A folyamat kézi munkával folytatódik - a bécsi kávémanufaktúránkban a zöld kávébabokat lassan és kíméletesen, alacsony hőmérsékleten, hosszú ideig pörköljük. Az ebből készült kávé minden cseppje az ínyenceket egyenesen az ugandai kis kávéületevényre repíti.

Amit még rdemes tudni:

Uganda Bécstől légvonalban 5.448 km-re található Kelet-Afrikában, területe 241.550 km², és mintegy 36 millió lakosa van. Uganda fővárosa Kampala, mely az Egyenlítőtől 35 km-re északra található. A nemzeti nyelv a szuahéli.  Bulungi szuahéli nyelven azt jelenti, hogy valami nagyon jól sikerült. Ezzel teljes mértékben egyetértünk!

Bulungi - a legfinomabb hegyvidéki kávébab Ugandából

Bulungi szuahéliül azt jelenti: "Nagyon jól sikerült!" És ezt minden kortyban érezni is lehet: a Matoke banánfa árnyékos levelei alatt érlelt kávécseresznyék gondos betakarítását és a kistermelők szenvedélyét, akik kézzel szedik le az érett szemeket.

Szeretne több organikus terméket?

Akkor a NABER BIO Fair Trade termékünk pontosan az Önnek való! A kávébab tisztán ökológiai termesztésből származik, és a termék fairtrade - azaz méltányos keresekdelem- minősítéssel rendelkezik.

Naber Bio Fair Trade

Kaffeetasse

Kávémanufaktúránk - A kávé élvezetének csúcspontja

Kávé nélkül élni lehetséges, de mi értelme? :-) A kávé számos élethelyzetben elkísér minket. Társaságkedvelő, élénkítő, karakteres és türelmes. Előállítása is türelmet igényel. Ezért pörköljük a kávét hagyományos módon, manufaktúrális körülmények között.

Tudjon meg többet

Készen áll a kezdésre? Vegye fel velünk a kapcsolatot vagy látogasson el hozzánk!

Kérdése van?

Itt választ talál a legfgyakrabban feltett kérdésekre:

Kérdések és válaszok

café+co cégcsoport

Itt további részleteket talál a café+co világáról:

Rólunk