FENNTARTHATÓ KÖRNYEZET MINDEN POHÁRBAN

Fenntartható és jóízű. Tudatosan, mind több termék esetében.

A café+co cégcsoport közel 1800 dolgozója “fenntartható elkötelezettséggel” áll az Ön rendelkezésére, hogy legjobb lelkiismerettel ajánlhassuk a café+co #perfectbreak szolgáltatását az alábbiak szerint:

a fenntartható fejlődés a café+co vállalati stratégiájának meghatározó eleme, mely a termesztéstől az újrahasznosításig tartó minőségellenőrzéssel együtt cégpolitikánk egyik alappillére és ügyfeleinkkel, beszállítóinkkal fennálló hosszútávú együttműködésen alapul.
A café+co-nál az alábbi két követelményt helyezzük előtérbe:

  • a kávék esetében a fenntartható fejlődésnek a legjobb ízekkel kell párosulni
  • a fenntartható fejlődésnek a termékek és szolgáltatások minőségvesztése nélkül kell megvalósulni.

A café+co régióközpontok Boden-tótól  Moszkváig kiterjedő sűrű hálózata garancia a gyorsaságra, a legrövidebb szállítási útvonalakra, mellyel az egy adag kávéra eső CO2 kibocsátást igyekszünk minél legalacsonyabb szinten tartani.

A kávészemektől egészen a pohárig szem előtt tartjuk  #perfectbreak mottónkat.

Tudjon meg többet

TOVÁBBI MEGOLDÁSOK

100% NATURAL

A fenntarthatóság és reformtáplálkozás csúcsa!
A café+co TOP-kategóriás italai adalékmentes, biológiailag ellenőrzött,a fenntartható fejlődést tanúsító kávékból készülnek. 
Minden korty élvezet. Tökéletes választás bolygónk védelme érdekében!

Fairtrade

A café+co Fairtrade úttörő a munkahelyi kávéellátásban. A tisztességes felvásárlási ár megfizetésével a fejlődő országok megannyi kistermelőjének élet- és munkakörülményei javulnak. 

Rainforest Alliance

A café+co a Rainforest Alliance (Esőerdő Szövetség) tagja. A fenntartható kávétermesztés. a helyi kávétermelők érdekeit és a trópusi térség környezetvédelmét egyaránt szolgálja. 

UTZ tanúsítás

A café+co UTZ-tanúsított alapanyagokat is használ. Az UTZ a mezőgazdasági termékeket gazdaságossági, szociális és ökológiai normák alapján tanúsítja. 

4c Association

A café+co cégcsoport kávé-beszállítóinak igazolniuk kell, hogy a méltányos kereskedelem és fenntartható fejlődés szabályait és alapvető normáit betartják.

café+co single estate

100%-ban egyetlen meghatározott ültetvényről származó kávé, mellyel a kávé útja a növénytől a kávéscsészéig utánkövethető és ellenőrizhető. Ismerjük azokat az embereket akik a kávébabot termelték Önnek.
café+co single estate programjának kávéja:  Da Lagoa – 100%-ban a közismert brazil Fazienda da Lagoa ültetvényről származő  kávé, mely egyszersmind Rainforest és UTZ tanúsított.

café+co single origin

Utánkövethető származási helyről vásárolt különleges kávék, pl a BULUNGI Ugandából.

café+co az ICEP (fejlesztési programok megvalósulását segítő intézet) partnere:

Az ICEP nem kormányzati szervezetként áll a nemzetközi fejlesztőmunka szolgálatában. Olyan projekteket támogat, melyek a fejlődő országok lakosságának oktatás-képzését, életminőségének javítását hosszútávon szolgálják. Támogat továbbá olyan programokat, melyek az emberek képeségeinek, felelősségtudatának fejlesztésre irányulnak.

A café+co szerepet vállal a környezetvédelemben.

Automatáink saját pohár felismerő funkcióval rendelkeznek, mely lehetővé teszi, hogy a fogyasztó által hozott bögrét, vagy csészét felismerjék, s a választott italt egyenesen ebbe szolgálják ki. További előnyt jelent, hogy az ital ára az egyszer használatos műanyag pohár árával csökken, mindeközben a környezet egy pohárnyi hulladéktól mentesül.
A mai papírpoharak papírból és a belső réteghez szükséges polietilénből készülnek. Beszállítóink jelenleg egy iparilag 100%.ban komposztálható papírpoharat fejlesztenek, mely hamarosan rendelkezésre áll.
A café+co által használt műanyagpoharak 20%-ban „GreenPlast“-ot tartalmaznak. Ezekben az innovatív pohrakban természetes alapanyagokat is felhasználnak (pl. gipsz), hogy mellékíztől mentesen maxiálisan óvhassuk környezetünket. A fennmaradó rész fosszilis eredetű alapanyag mely a megfelelő stabilitást és rugalmasságot hivatott biztosítani.
A café+co által felhasznált poharak 20%-a papírpohár. Jelenleg minden 5. kiszolgált pohár papírból készül. És az arány folyamatosan növekszik.
A papírpoharak révén évente 230 tonna műanyaghulladéktól mentesítjük a környezete

MAXIMÁLIS ENERGIA A POHÁRBAN, MINIMÁLIS ÁRAM A KONNEKTORBÓL.

Célunk, hogy egyetlen áramvételi pontról lehetőség szerint minél sokoldalúbb automatát üzemeltessünk, így az ügyfeleinknek segítséget nyújthassunk, hogy az elektromos hálózatra kacsolódó készülékeinek számát optimalizálhassa (frissen darált espresso termékek + hagyományos automata választék+kannás üzemmód a megbeszélésekre+megvíz funkció teakészítéshez = minden egy berendezésben!).
A café+co mini kávézóban alkalmazott technológia különösen energiatakarékos.
Az „Energimyndighetens Testlab“ svéd ladoratórium 6 különböző asztali kávégép vizsgálata  során a café+co mini kávézó a legjobb minősítést kapta.
A café+co mini kávézó 50%-al kevesebb energiát használ, mint vizsgált versenytársai.